Breivik har förklarat att han hatar sången "Barn av regnbågen", känd av alla norrmän (original av Pete Seeger), som han anser är skriven för att hjärntvätta små barn och göra dem till marxister.

Nu har han fått svar på tal. Klockan tolv idag spelade Rådhusklockorna i Oslo "Barn av regnbågen", och 40 000 norrmän samlades med rosor och paraplyer för att gå till tingsrätten och sjunga just den sången tillsammans.

Allsång mot Breivik

–Alla är här, alla utom en, sa en djupt rörd medelålders man, en av de svårt skadade som fanns inne i regeringsbyggnaden när bomben exploderade.

Han satt och arbetade, och förstod med en gång att det var ett angrepp mot regeringen. Han vaknade hängande över sitt demolerade skrivbord, han kände att han var skadad, men kunde inte se något. Eftersom han inte visste om golvet fanns kvar runt honom vågade han inte röra sig, utan började ropa.

Och så hände något av det vackraste han någonsin varit med om, en röst som svarade: –Vi hör dig, vi hör dig. Hjälpen hade kommit.